ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έγγραφο PDF, 263.32 KB, 53 λήψεις, 06 Μαϊ 2014 15:42

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της Σχολής Προπονητών Πυγμαχίας Γ Κατηγορίας  στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Σχολής στην Θεσσαλονίκη στις 2 Μαΐου 2014, με την αθρόα συμμετοχή και άμεση ανταπόκριση των υποψηφίων, σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας.

Ο αξιότιμος Υφυπουργός Αθλητισμού & Πολιτισμού, κ. Γιάννης Ανδριανός, απέστειλε χαιρετισμό για την έναρξη της Σχολής, τον οποίο εκφώνησε, ως αρμόδιο Μέλος της Επιτροπής Διοίκησης, ο κ. Γιάννης Τσούχλος και επισυνάπτεται στο παρόν. Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό – για άλλη μια φορά- και τον διαβεβαιώνουμε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας θα διασφαλίσει στο έπακρο την ανάπτυξη του αθλήματός μας και θα στηρίξει τους νέους προπονητές στο έργο τους.

Την έναρξη τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία της η αξιότιμη Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, κα Κυριακή Γιαννακίδου, η οποία απέδειξε για πολλοστή φορά, πόσο κοντά βρίσκεται στις προσπάθειες του Ελληνικού αθλητισμού να ανακάμψει και να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες της εποχής μας, αλλά και πόσο αθλήτρια παραμένει «ψυχή τε και σώματι»!

Από την Επιτροπή Διοίκησης, ο κ. Γιάννης Τσούχλος τόνισε την σπουδαιότητα της Σχολής για το μέλλον των νέων προπονητών και του αθλήματος της πυγμαχίας, με την επιλογή  έγκριτων καθηγητών, την ποιότητα της διδακτικής ύλης (θεωρία & πρακτική) και κυρίως το σημαντικό έργο των προπονητών στην κοινωνία, το οποίο είναι η διαπαιδαγώγηση των μικρών παιδιών μέσα από την αθλητική παιδεία και η προστασία των νέων μας από καταστροφικές συνήθειες και συμπεριφορές. Χαρακτηριστικά είπε: «Το ήθος είναι προϋπόθεση του αθλητισμού!»

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π., κ. Γαζής,  διαβεβαίωσε τους υποψηφίους ότι η Ομοσπονδία θα κάνει ο,τι είναι δυνατόν για να σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους.  «Εσείς είστε τα φυτώρια! Μέσα από σας θα γεννηθούν νέοι αθλητές και αθλήτριες.», ανέφερε, τονίζοντας δε ιδιαίτερα ότι η αναβάθμιση των αθλητών έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την αναβάθμιση των προπονητών, γιατί η Πυγμαχία έχει κάνει τεράστια άλματα εξέλιξης τα τελευταία 3-4 χρόνια σε τεχνική και κανονισμούς.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος Νίκος, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ανέλυσε διεξοδικά τις υψηλές απαιτήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και τα τυπικά προσόντα, τα οποία συνθέτουν πλέον το προφίλ του σύγχρονου προπονητή της πυγμαχίας. Ανέφερε επίσης ότι η εξέλιξη της πυγμαχίας παγκοσμίως είναι ταχεία, όχι μόνο στην δομή και την λειτουργία της, αλλά και στην ποιότητα της (τεχνική & κανονισμοί). Στο σημείο αυτό επεσήμανε το γεγονός ότι θα κληθούν στο μέλλον οι Έλληνες προπονητές να καθίσουν στο ίδιο θρανίο (αξιολογήσεις της Α.Ι.Β.Α.) με κολοσσούς του αθλήματος, προπονητές επι σειρά ετών σε Εθνικές ομάδες, με επιτυχίες σε παγκόσμιες διοργανώσεις, με Ολυμπιονίκες στο ενεργητικό τους και τότε θα πρέπει να φανούν ισότιμοι, τουλάχιστον στα τυπικά προσόντα.

Τέλος,  ο Διευθυντής της Σχολής, κ. Γιώργος Γκαβέζος, παρουσίασε το πρόγραμμα και την λειτουργία της Σχολής για την διάρκεια των τριών μηνών, τονίζοντας την μεγάλη συμβολή στην Σχολή του ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με την διάθεση του χώρου διεξαγωγής των μαθημάτων.

Αθήνα, 5 / 5 / 2014