ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΊΟΝ ΓΙΑ ΑΙΒΑ - WSB-APB

ΑΙΒΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΥΓΜΑΧΙΑ WSB - APB

ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ

Κύριε Πρόεδρε,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε το άθλημα μας είναι το Ολυμπιακό άθλημα της πυγμαχίας στο οποίο ηγείται η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας ΑΙΒΑ.
Με αφορμή ερωτήσεών σας σχετικά με δημοσίευμα περί δημιουργίας επαγγελματικής  Πυγμαχίας, σας γνωρίζουμε ότι ουδεμία σχέση έχουμε και σας υπενθυμίζουμε τα εξής:
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας ΑΙΒΑ από το 2010 έχει εξαγγείλει την δημιουργία επαγγελματικής πυγμαχίας World Series Of Boxing (WSB) και ΑΙΒΑ Professional Boxing (APB), διοργανώνοντας πολύ υψηλού επιπέδου επαγγελματικούς αγώνες πυγμαχίας.
Σε αυτές τις διοργανώσεις δικαίωμα έχουν προς το παρόν διακεκριμένοι πυγμάχοι όπως, Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι και Πρωταθλητές Ευρώπης καθώς και άλλων ηπείρων, πρόκειται δηλαδή για ένα υψηλό επίπεδο πυγμάχων, οι οποίοι υπό την αιγίδα της ΑΙΒΑ διαγωνίζονται για την θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε κάθε κατηγορία υπό τους κανονισμούς και όρους της ΑΙΒΑ.
Πρόσφατα η ΑΙΒΑ θέλοντας να διευρύνει την συμμετοχή σε αυτούς τους αγώνες και άλλων πυγμάχων, επιτρέπει μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας να συμμετάσχουν πυγμάχοι υψηλού επιπέδου ικανοί για επαγγελματική πυγμαχία προκειμένου να αξιολογηθούν και επιλεγούν από Franchises , ώστε να συμμετάσχουν ενεργά σε αγώνες WSB – AIBA.
  Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας με την αγωνιστική Προκήρυξή της, έχει εξαγγείλει την προεπιλογή πυγμάχων για επαγγελματικούς αγώνες ΑΙΒΑ και δια των εκπροσώπων της θα σας κρατάει ενήμερους για κάθε εξέλιξη.
Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας ΑΙΒΑ για την Ευρώπη έχει αναγνωρίσει μόνο την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πυγμαχίας EUBC. Οτιδήποτε άλλο ακούγεται ουδεμία σχέση έχει με το Ολυμπιακό άθλημα της Πυγμαχίας   την ΑΙΒΑ και την EUBC.
                                 Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
                  Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας