70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΒΑ

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΒΑ

70 ΕΤΩΝ & Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΙΒΑ DR WU

Τα 70 χρόνια από την ίδρυση της με μία φαντασμαγορική εκδήλωση εόρτασε η ΑΙΒΑ στο πρόσφατο Έκτακτο Συνέδριο που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία. Τα ίδια ακριβώς χρόνια έκλεισε και ο Πρόεδρος της Dr Wu.
Παρευρέθη  πλήθος προσκεκλημένων όπου μεταξύ αυτών έλαμψε ο ένας και μοναδικός Vladimir Klitschko, ο οποίος βραβεύτηκε από την ΑΙΒΑ ως Χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα το 1996 και για την έως τώρα επαγγελματική πορεία του στην Πυγμαχία.
Στο συνέδριο, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούσαν την τροπολογία του καταστατικού της ΑΙΒΑ σχετικά με τις αρμοδιότητες του Προέδρου αλλά και την λειτουργικότητα του αθλήματος σε ερασιτεχνικό (AOB) αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο (APB – WSB).
Συζητήθηκε εκτενέστερα το τεράστιο θέμα που δημιουργήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του RIO  με τους Δ/Κ και τους λόγους που όλοι τους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Μεταξύ των αποφάσεων του συνεδρίου ήταν ότι στο εξής και οι πέντε κριτές θα αποφασίζουν για το αποτέλεσμα  του αγώνα. Αποφασίστηκε επίσης ότι και οι γυναίκες θα αγωνίζονται σε 3 γύρους των 3’ λεπτών.
Ο Πρόεδρος, κος Γαζής, και ο Γεν. Γραμματέας, κος Τρικαλιώτης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είχαν για αρκετή ώρα συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΑΙΒΑ, Dr Wu, και τον Acting εκτελεστικό διευθυντή executive director της ΑΙΒΑ, Mr William Louis Maric , όπου συζήτησαν θέματα όπως την διοργάνωση  της σχολής προπονητών 1 αστεριού που έχει καθυστερήσει και τρόπους  προβολής που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την ερασιτεχνική και επαγγελματική πυγμαχία στην Ελλάδα .
Συνάντηση επίσης είχαν και με τον πανύψηλο (1.98m) και ευγενέστατο Χρυσό Ολυμπιονίκη και  Παγκόσμιο Πρωταθλητή βαρέων βαρών στην επαγγελματική πυγμαχία Vladimir Klitschko , ο οποίος μας υποδέχθηκε με άπταιστα Ελληνικά  λέγοντας μας: «Γεια σας φίλοι μου. Τι κάνετε;» και έκπληκτοι δεν ξέραμε σε τι γλώσσα να του μιλήσουμε. Καθ όλη την διάρκεια της συζήτησης αρκετές φορές μας απαντούσε στα Ελληνικά και μας εξήγησε ότι έχει Ελληνικές ρίζες. Μας θύμισε επίσης ότι το 1993 στο Junior European Championship που είχε γίνει στην Θεσσαλονίκη πήρε τον πρώτο του μεγάλο Διεθνή Τίτλο και Χρυσό Μετάλλιο στα βαρέα, διοργάνωση στην οποία ήταν παρών ο κος Τρικαλιώτης ως Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής.
Μετά από προφορική πρόσκληση του Προέδρου κ. Γαζή να έρθει στην Ελλάδα, εκείνος υποσχέθηκε ότι μόλις λάβει την επίσημη πρόσκληση μας θα χαρεί  να μας επισκεφθεί στην Αθήνα.
Εκ του γραφείου τύπου