ΚΥΠΕΛΛΟ ELITE ΑΝΔΡΩΝ

Κύπελλο elite Ανδρών με επίλεκτους πυγμάχους από την Ε.Ο.Π.

Μένοντας πιστοί στις απόψεις του, ότι πρωταθλητισμό στο ολυμπιακό άθλημα της πυγμαχίας κάνουν μόνο λίγοι επίλεκτοι πυγμάχοι, το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας αποφάσισε να δώσει ένα ακόμη κίνητρο σε αυτούς τους πυγμάχους προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους και από το τέλος του 2016 να τους επιτρέπει να συμμετέχουν σε ΑΙΒΑ-ΑPB επαγγελματικούς αγώνες.
Η ΕΟΠ για το έτος 2016 πρόκειται να διοργανώσει το Κύπελλο Επίλεκτων Πυγμάχων  Ανδρών ELITE.
Στο Κύπελλο αυτό μετά από πρόταση των σωματείων μελών της ΕΟΠ θα επιλεγούν και συμμετάσχουν οι καλύτεροι τέσσερεις (4) πυγμάχοι ανά κατηγορία κιλών συμφώνα με την δραστηριότητα τους τα τελευταία τρία (3) έτη, ήτοι στα :
60, 64, 69, 75, 81 και 91 κιλά.
Οι πυγμάχοι αυτοί θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε τακτά διαστήματα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους σε ένα σύστημα βαθμολογίας που θα τους εντάσσει και στο RANK LIST, προκειμένου ο κυπελλούχος να προταθεί στο AIBA-APB πρόγραμμα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι δηλώσεις των σωματείων μελών με τους προτεινόμενους πυγμάχους τους θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στα γραφεία της ΕΟΠ το αργότερο έως 15 Ιανουαρίου 2016.
Περισσότερα για τους ενδιαφερομένους στην Προκήρυξη των αγώνων έτους 2016 κεφάλαιο 17, στο site της ΕΟΠ (http://www.hellenicboxing.org.gr/anakoinoseis/prokerekse-agonon-2016.html)