1ο ΚΎΠΕΛΛΟ ΜΑΝΗΣ - ΤΣΑΓΚΡΑΚΕΙΑ

Δελτίο Τύπου Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Στη Μάνη δίνει... εξετάσεις η νέα γενιά της πυγμαχίας

Στην ιστορική Μάνη της Λακωνίας επικεντρώνεται στις 5 Ιουλίου (Σάββατο) το ενδιαφέρον των φίλων της ελληνικής πυγμαχίας.

Στην κεντρική πλατεία της Αρεόπολης θα διεξαχθεί (20.00) το «1ο Κύπελλο Μάνης Τσαγκράκεια».

Στους αγώνες, που αποτελούν μέρος των πυγμαχικών συναντήσεων των ακαδημιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, θα πάρουν μέρος έμπειροι πυγμάχοι αλλά και νέοι αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα και από τον σύλλογο «Λεωνίδα», ο οποίος δραστηριοποιείται και στην περιοχή με προπονητή τον επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος στα 69κ., Πουλίκο Γ. Τσαγκράκο.

Μάλιστα, ο 28χρονος αθλητής με αφορμή τη διοργάνωση ανακοίνωσε την απόφαση του να επιστρέψει στην αγωνιστική πυγμαχία με βραχυπρόθεσμο στόχο τη συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και μακροπρόθεσμο την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Είχα ένα πρόβλημα με το χέρι μου. Τώρα αποθεραπεύτηκε και είμαι έτοιμος. Θα αγωνιστώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και, στη συνέχεια, θα διεκδικήσω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Εξ άλλου την προηγούμενη φορά την είχα χάσει εξαιτίας του τραυματισμού στο χέρι μου. Τώρα, όμως, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί βοηθάω τα νέα παιδιά από τον τόπο καταγωγής της οικογένειάς μου να μυηθούν στο ολυμπιακό άθλημα της πυγμαχίας.

Ως προπονητής δίνω ιδιαίτερο βάρος στη νέα γενιά και έχω στο σύλλογο παιδιά ακόμα και πέντε ετών που μαθαίνουν σιγά σιγά τα ευεργετικά οφέλη του αθλητισμού. Η πυγμαχία δεν είναι επικίνδυνο άθλημα γυμνάζει σώμα και πνεύμα. Θα είμαι πολύ υπερήφανος εάν κάποια από αυτά τα παιδιά που προπονώ στη Μάνη αναδειχθούν στο μέλλον πρωταθλητές Ελλάδος και εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως έκανα τόσα χρόνια και εγώ», τόνισε ο 28χρονος πυγμάχος.

Η συμμετοχή νέων πυγμάχων στη διοργάνωση της Μάνης έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Στο ρινγκ της Αρεόπολης, όμως, θα ανέβει και ο νεαρός πυγμάχος και μέλος της εθνικής ομάδας Αλέξανδρος Τσανικίδης, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους πιο ταλαντούχους αθλητές.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ