Σωτήρες της Πυγμαχίας

Το Ξύπνημα του Γίγαντα & ο Οραματισμός τους

Αγαπητά Μέλη,

Ενημερωθήκαμε από εσάς ότι τελευταίως γίνατε αποδέκτες ανώνυμων μηνυμάτων , τα οποία  σας καλούν να «οραματιστείτε;;;; … το ξύπνημα του γίγαντα;;;;;» και διάφορα άλλα, τα οποία αρχικά φαίνονται ακατανόητα, αλλά σίγουρα, όποιος τα έγραψε – εάν δεν είναι υπό φαρμακευτική αγωγή! ή ψυχιατρική παρακολούθηση! - θα έχει σίγουρα ως βασικό κριτήριο το προσωπικό του συμφέρον.

Μέχρι σήμερα καταρρίψαμε επιτυχώς όλες τις αναληθείς, ανακριβείς και συκοφαντικές δηλώσεις μεμονωμένων ατόμων, οι οποίοι είναι τόσο χαρακτηριστικοί πλέον, που μόνο γραφικοί μπορούν να θεωρηθούν.

Αν κάποιοι «οραματίζονται» το μέλλον της πυγμαχίας στα σαθρά θεμέλια των ανενεργών σωματείων και των πρακτικών του παρελθόντος, θα βρεθούν από μόνοι τους στο αδιέξοδο.

Τα ανενεργά σωματεία είναι ανενεργά γιατί δεν έχουν προπονητή και κατ’ επέκταση αθλητές και όχι γιατί δεν έχουν χρήματα. Όπως πολύ καλά βιώνετε εσείς, τα αληθινά σωματεία της Πυγμαχίας ποτέ δεν ήταν κερδοφόρες επιχειρήσεις! Κερδοφόρες ήταν οι σφραγίδες ορισμένων σωματείων - φαντασμάτων!

Μήπως οι «οραματιστές» είναι αυτοί, που σε χρυσές εποχές, με τους χρυσούς προϋπολογισμούς και όλες τις θετικές περιστάσεις, δεν οδήγησαν την Ομοσπονδία στην καταστροφή; Μηδέν Εθνικές Ομάδες, ανύπαρκτα κριτήρια συγκρότησής τους, απλήρωτο προσωπικό, απλήρωτες εργατικές εισφορές στο ΙΚΑ, απλήρωτους φόρους και χρέη προμηθευτών που άγγιζαν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Είναι γεγονός και όχι «όραμα» ότι κάποιοι μέχρι και σήμερα απαιτούν  τεράστια οικονομικά ποσά από την τωρινή Διοίκηση για συμβάσεις παρελθούσης διοίκησης και ανύπαρκτο έργο.

Που ήταν τότε οι προστάτες –  «γίγαντες» και σωτήρες της πυγμαχίας ;                                                    Μήπως ποιούσαν την νησαν και σφύριζαν αδιάφορα. Αλήθεια γνωρίζει κανείς από τους οραματιστές για την κατάσχεση των 65.000,00€ που τελεσιδικίσε και καλούμαστε τώρα να τα πληρώσουμε εμείς και  ο νοών νοείτω.

Μήπως «οι γίγαντες» δεν καταφέρθηκαν τότε εναντίον γιατί ήταν συμβεβλημένοι και συνεργάτες «των οραματιστών»; Μήπως «οι γίγαντες» είχαν συμβάσεις και προνόμια; Μήπως γιατί έπαιρναν αποσπάσεις και διπλούς μισθούς; Μήπως επειδή είχαν μετατρέψει την Ομοσπονδία σε κάστρο των προσωπικών τους συμφερόντων; Υποθέσεις κάνουμε για να ερμηνεύσουμε το «όραμα»!

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ είναι ότι αν θέλουν κάποιοι να βαφτίζονται «σωτήρες», «προστάτες», «υπερασπιστές» και τελευταίως «οραματιστές» και «γίγαντες», θα πρέπει να υποστηρίξουν τους τίτλους τους με έργα! Πρέπει να εργαστούν και να μοχθήσουν! Στο μόχθος δεν εντάσσεται το να τρως γαρίδες μετά μανίας και να προκαλείς αγανάκτηση στον πονεμένο ελεγκτή του ΣΔΟΕ! Η πυγμαχία δεν έχει ανάγκη από «οράματα»!

Η ΕΛΛΑΔΑ του σήμερα δεν αφήνει περιθώρια! Η Πολιτεία αδυνατεί να διαθέσει τα κεφάλαια του παρελθόντος στον αθλητισμό! Η περικοπή του προϋπολογισμού είναι πλέον κάθετη και οριζόντια και αγγίζει το 80% των τακτικών επιχορηγήσεων του παρελθόντος.

Σήμερα, χωρίς να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία μας από την οικονομική δυσπραγία, η Ομοσπονδία μας  και με την δική σας συμμετοχή και υποστήριξη εκτελεί αρτιότατα όλο το αγωνιστικό της πρόγραμμα στην Ελλάδα , τις διεθνείς συμμετοχές μας, αντεπεξέρχεται πλήρως στις οικονομικές της υποχρεώσεις, με επάρκεια ασφαλιστικής – φορολογικής ενημερότητας και πληροί όλα τα κριτήρια για να παραμείνει ένας αξιόπιστος οργανισμός στο νέο οικονομικό σύστημα και να λειτουργήσει στο νέο καθεστώς που επιβάλλουν οι εποπτεύουσες αρχές. Ο σχεδιασμός, η οργάνωση, η σύνεση και η διαφάνεια είναι οι βασικές αρχές της διοίκησής μας και με αυτές κρατάμε την Ομοσπονδία όρθια και καθαρή! ΟΧΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑΤΑ!!!

Τέλος, καλούμε όλα τα σωματεία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές σε όλους μας να συνεχίσουμε μαζί το έργο μας με την ίδια αποφασιστικότητα, συνέπεια και αγάπη για την Πυγμαχία.

Εκ του γραφείου τύπου

Έχει διαβαστεί 1999 φορές