ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ

 

Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΕΙΒΑΔΗ

Η ζωή είναι μερικές φορές σκληρή και σε φέρνει αντιμέτωπο με τις ιδέες σου, τις αντιλήψεις και τα πιστεύω σου, δηλαδή με τον ίδιο σου τον εαυτό και λέω με τον ίδιο σου τον εαυτό γιατί μερικά χρόνια πριν (40 και βάλε) βρεθήκαμε με τον Λευτέρη στην Εθνική Ομάδα ως συναθλητές  και φίλοι. 
Πολλές καλές οικογενειακές στιγμές στο μυαλό μου, τα παιδιά μας έπαιζαν μαζί και το κυριότερο κοινό μας , η μεγάλη μας αγάπη για την πυγμαχία .
Και μετά ήρθαν οι δύσκολοι καιροί ,διχασμός ομάδες από εδώ ,ομάδες από εκεί , διαφωνίες , εντάσεις , παρόρμηση και παραλογισμός .
Έχει σημασία ποιος ; Γιατί ασχέτως των διαφωνιών και των διαφορετικών απόψεων η παραίτηση του μας στενοχωρεί και μας προβληματίζει .
Ο Λευτέρης Λειβάδης είναι αναμφισβήτητα ένας άνθρωπος που πάλεψε και αγωνίστηκε όλη του την ζωή για την πυγμαχία .
Ξεκίνησε ως εξαιρετικός αθλητής με πολλές διακρίσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε Διεθνές επίπεδο.
Υπήρξε ένας από τους λίγους Έλληνες Βαλκανιονίκες, σε μία εποχή που ο πυγμάχος είχε την υποστήριξη μόνο της ψυχής του και τίποτα άλλο.
Με το έργο του πέτυχε πολλά. Με τον ιδιόρρυθμο, μανιάτικο χαρακτήρα του έδωσε το στίγμα του παραδοσιακού «δασκάλου», του προπονητή που επιβάλλει την πειθαρχία και τον σεβασμό και οι αθλητές του επέδειξαν ήθος και σπουδαίες διακρίσεις.
Διαφωνώ μαζί του σε αρκετά, όπως και εκείνος διαφωνεί μαζί μου,  αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω την παρουσία του και την διαδρομή του στην πυγμαχία ως αθλητή και ως προπονητή.
Ίσως την παρούσα στιγμή, να είναι μία ευκαιρία να επανεξετάσουμε όσα έχουν γίνει –λάθη και παραλείψεις εκατέρωθεν – να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας και να επαναπροσδιορίσουμε κοινούς στόχους για αυτό που αγαπάμε, την πυγμαχία.
 
Περικλής Τρικαλιώτης
Γ.Γ. της Ε.Ο.Π

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search