ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

EOE KIDS ATHLETIC Η ΕΛΕΝΑ ΠΛΑΤΑΝΑ ΣΤΟ KIDS ATHLETIC

Η ΕΛΕΝΑ ΠΛΑΤΑΝΑ ΣΤΟ KIDS ATHLETIC

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Παναθηναϊκό Στάδιο γέμισε από τα χαμόγελα των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό - Kids' Athletics» που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΚ και την ΕΟΠΕ.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που ξεκίνησε την Τετάρτη 27 Μαρτίου με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και τη Λακωνική Σχολή Φραγκή και αφορά σε παιδιά και μαθητές από όλη τη χώρα.

 

Φέτος εκτός από τα αγωνίσματα του στίβου προστέθηκαν στο πρόγραμμα το μπάσκετ και το βόλεϊ και μαζί με τους καθηγητές φυσικής αγωγής θα συνδράμουν και οι πρωταθλητές: Σοφία Παπαδοπούλου (Ολυμπιονίκης, ιστιοπλοΐα), Σοφία Κλιγκοπούλου (μπάσκετ), Ελένη Πλατάνα (πυγμαχία), Ιωάννα Μπούζιου (σόφτμπολ),Σεραφείμ Καγιαλής (ιστιοπλοΐα).

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896 - μέσω ενός σύγχρονου συστήματος αυτόματης ξενάγησης - ώστε να γνωρίσουν κατά την περιήγησή τους κάθε γωνιά του Σταδίου και να ενημερωθούν για τη μακραίωνη ιστορία του.

Παράλληλα να έρθουν πιο κοντά μέσω της εξάσκησης στα αγωνίσματα του στίβου, το μπάσκετ και το βόλεϊ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, από την Α' ως την Γ' Δημοτικού και από την Δ' ως την ΣΤ' Δημοτικού. Το «Αγαπώ τον Αθλητισμό - Kids' Athletics» θα διεξάγεται καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ, από έμπειρους καθηγητές φυσικής αγωγής, Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές και θα είναι διάρκειας δύο περίπου ωρών (δυνατότητα επίσκεψης 9:00-11:00 ή 11:00-13:00).

Στο τέλος του προγράμματος θα επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή των παιδιών, με την προσφορά σε όλους αναμνηστικών διπλωμάτων. Μέχρι τώρα στο πρόγραμμα που εφαρμόζει η ΕΟΕ συμμετείχαν περισσότερα από 400 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα με 27.000 μαθητές συνολικά.

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search