ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΝΕΩΝ 2012

 

ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΣΤΟΥΣ 8 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΥΓΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ο Αλέξανδρος Τσανικίδης και για δεύτερη ημέρα ο Πολυνείκης Καλαμάρας, ανακηρύχθηκαν νικητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας που διεξάγεται στο Υερεβάν της Αρμενίας. 
Πανάξιοι νικητές κατάφεραν να είναι σήμερα στους 8 καλύτερους πυγμάχους του κόσμου, υποχρεώνοντας των πυγμαχικό κόσμο παγκοσμίως στην αναγνώρισή τους. Για τα Ελληνόπουλα παιδιά θαύμα, μιλούν όλοι στο Υερεβάν και έμπειροι προπονητές στην διοργάνωση αναρωτιούνται που ήταν αυτά τα παιδιά.
 
Πρώτος άνοιξε τον χορό ο Αλέξανδρος Τσανικίδης στην κατηγορία των 64 κιλών, νικώντας τον Αυστραλό Kevin στα σημεία με 18:7. Συνεχίζοντας με ένα ρεσιτάλ πυγμαχίας το "παιδί θαύμα", όπως τον αποκαλεί η AIBA, νίκησε τον Ρώσο Παγκόσμιο Πρωταθλητή με 21:13 και σήμερα ανάγκασε τον Κινέζο Wang να διακόψει στον δεύτερο γύρο του αγώνα πατώντας γερά στην 8η θέση Παγκοσμίως. 
Αύριο παίζει με τον Κουβανό Brown διεκδικώντας το πρώτο του μετάλλιο.
Συνεχίζοντας, ο Πολυνείκης Καλαμάρας κέρδισε την πρώτη ημέρα στα σημεία τον Ελβετό Orfia με 20:11 και σήμερα μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, έκανε την νίκη της ημέρας στην διοργάνωση, νικώντας στα σημεία το φαβορί πυγμάχο της Αρμενίας Arouan με 15:14. 
Τώρα συμμετέχοντας στους οχτώ καλύτερους πυγμάχους του κόσμου θα διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο, παίζοντας αύριο με τον Ρώσο Madiev.

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search