ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νέα Παγκόσμια Δύναμη η Ελληνική Πυγμαχία - Ένα Χρυσό Μετάλλιο και Δύο Χάλκινα ανεβάζουν την Ελλάδα στο Κορυφαίο βάθρο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Αρμενία

 

 

 

ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΑΘΡΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

Η ΧΡΥΣΗ ΚΟΥΖΙΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΛΚΙΝΕΣ ΤΡΙΦΥΛΛΗ ΚΑΙ ΖΕΝΟΥΝΛΛΑΡΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Νεανίδων που διεξήχθη στο Γερεβάν, στην Αρμενία, η Εθνική μας Ομάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της με τον καλύτερο τρόπο κατακτώντας ένα Χρυσό Μετάλλιο και 2 Χάλκινα δείχνοντας ακόμη μία φορά ότι τα «γαλανόλευκα γάντια» αφήνουν την σφραγίδα τους από όπου κι αν περάσουν.

Τόσο οι Αθλητές μας όσο και οι Αθλήτριές μας έδωσαν μέσα στο ρινγκ τον καλύτερό τους εαυτό, πάλεψαν με πείσμα, πάθος και ιδιαίτερο δυναμισμό εκπροσωπώντας επάξια τα Εθνικά μας χρώματα.

Η Παναγιώτα Κούζιλου στον τελικό της κατηγορίας της (57 κιλά) αντιμετώπισε την Δανέζα Νάντια Μούνκχολμ με απίστευτη τεχνική, πίστη και συγκέντρωση κατακτώντας επάξια το Χρυσό Μετάλλιο για την Ελλάδα.

Στον ημιτελικό (48 κιλά) η Άννα Μαρία Τριφύλλη αναμετρήθηκε με την Ρωσίδα Λία Πατλάι σε έναν αγώνα που κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, χάνοντας έτσι με πλειοψηφική απόφαση, το «εισιτήριο» για τον τελικό της κατηγορίας της.

Στον ημιτελικό αγώνα (60 κιλά) που έδωσε η Δανάη Ζενουνλλάρι με αντίπαλο την Ρωσίδα Ελισαβέτα Τοκάρεβα παρόλο που πάλεψε δυνατά δεν πέρασε στον τελικό και κατέκτησε  έτσι το δεύτερο Χάλκινο Μετάλλιο για τα «γαλανόλευκα γάντια».

Για ακόμη μία φορά γεμάτος υπερηφάνεια και συγκίνηση ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης σχολίασε τη νέα πολύ σπουδαία επιτυχία της Εθνικής μας Ομάδας λέγοντας τα εξής:

Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος, συγκινημένος για όλα τα παιδιά της Εθνικής μας Ομάδας. Κατακτήσαμε άλλο ένα Χρυσό Μετάλλιο και 2 Χάλκινα σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δείχνουμε σε Παγκόσμιο επίπεδο ότι η Ελληνική Πυγμαχία δικαίως είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη σε όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια σε όλη την Ελληνική αποστολή, στις δυναμικές Πρωταθλήτριές μας και στους εξαιρετικούς Πρωταθλητές μας, στους Ομοσπονδιακούς Προπονητές μας που με εντατική δουλειά κάθε φορά μας αποδεικνύουν ότι τόσο οι Αθλητές όσο και οι Αθλήτριές μας αξίζουν κάθε επιτυχία, τιμούν την χώρα μας και αποτελούν για όλους εμάς την Οικογένεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας».

Τα «γαλανόλευκα γάντια» φόρεσαν οι εξής Αθλητές και Αθλήτριες :

Μποδιτσόπουλος Θωμάς

Πλέας Γεώργιος

Καλυβάκης Νικόλαος

Κωστούρος Παναγιώτης

Τριφύλλη Άννα Μαρία

Γκόκα Βασιλική

Δεσπούδη Ελπίδα

Κούζιλου Παναγιώτα

Ζενουνλλάρι Δανάη

Ομοσπονδιακοί Προπονητές

Πλέας Νικόλαος

Παπουτσάκης Ευάγγελος

Συνοδός Αποστολής

Πετρίδης Παναγιώτης

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search