ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παγκόσμια Δύναμη η Ελληνική Πυγμαχία – Κατατρόπωσε Ρωσία και Κούβα κατακτώντας 2 Χρυσά και 2 Χάλκινα Μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

 

Η Εθνική μας Ομάδα Εφήβων - Νεανίδων θριάμβευσε στην Μπούντβα, στο Μαυροβούνιο, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Πυγμαχίας, που διεξήχθη από τις 3 έως τις 10 Μαρτίου, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, γιατί η Ελληνική Πυγμαχία είναι η νέα παγκόσμια δύναμη του Αθλήματος.

Τα «γαλανόλευκα γάντια» κατέκτησαν 4 Μετάλλια, δύο Χρυσά και 2 Χάλκινα γεμίζοντας τους λάτρεις του αθλήματος με χαρά και υπερηφάνεια αφού με την κατάκτηση αυτών των μεταλλίων η Εθνική Ομάδα Πυγμαχίας έφτασε τον κορυφαίο στόχο της κατάκτησης των 100 μεταλλίων σε Διεθνείς Διοργανώσεις μέσα σε 3 χρόνια, με τις επιδόσεις αυτές να αποτελούν μια εκθαμβωτική και εντυπωσιακή επίδοση για την Εθνική Ομάδα μας. Η αφοσίωση, το ταλέντο, το πνεύμα ομαδικής ενότητας και η σκληρή δουλειά που έχουν επιδείξει οι αθλητές – τριες μας και οι προπονητές μας είναι αποτέλεσμα αυτής της μεγαλειώδης πορείας.

Στο «Youth World Boxing Cup Adriatic Pearl» η Ελλάδα αναδείχθηκε κυρίαρχη δύναμη με την Άννα Μαρία Τριφύλλη στα 48 κιλά και τον Εμμανουήλ Φωτιάδη στα 63,5 να κατακτούν τα 2 χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες τους, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν η Μαρία Γεωργοπούλου στην κατηγορία των 50 κιλών και η Ουρανία Κάντζαρη στα 57 κιλά.

Αναλυτικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πυγμαχίας, η Άννα Μαρία Τριφύλλη στον τελικό της κατηγορίας της (48 κιλά) κατατρόπωσε την Ρωσίδα αντίπαλο της Zrianina Daria και κατέκτησε επάξια το Χρυσό Μετάλλιο.

Ο Εμμανουήλ Φωτιάδης (63,5 κιλά) στην τελική αναμέτρηση του κόντρα στον Κουβανό Yoelvis Leyan έδωσε έναν συγκλονιστικό αγώνα και επικράτησε καθολικά κατακτώντας το 2ο Χρυσό Μετάλλιο για την Ελλάδα.

Η Ουρανία Κάντζαρη, (57 κιλά) πάλεψε σκληρά μέσα στο ρινγκ και παρά την πολύ καλή εμφάνισή της δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Singh Angal Kumari από τη Ινδία κατακτώντας τελικά το Χάλκινο Μετάλλιο.

Η Μαρία Γεωργοπούλου στον ημιτελικό της κατηγορίας της (50 κιλά) με την Ινδή Baharanin dharma Nadita δεν αγωνίστηκε λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας της, μένοντας έτσι στην τρίτη θέση του βάθρου.

Αναλυτικά οι Αθλητές - τριες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μαυροβούνιο είναι οι εξής:

48 κιλά – Τριφύλλη Άννα Μαρία

50 κιλά – Γεωργοπούλου Μαρία

52 κιλά – Γιαννακοπούλου Λαμπρινή

57 κιλά – Κουζιλού Παναγιώτα

57 κιλά – Κάντζαρη Ουρανία

66 κιλά – Ζαρκαλή Αναστασία

57 κιλά – Πλέας Γεώργιος

60 κιλά – Καλυβάκης Νικόλαος

60 κιλά – Σουρδής Άγγελος

63,5 κιλά – Φωτιάδης Εμμανουήλ

Οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές που συνόδευσαν την Ελληνική Αποστολή είναι οι:

Πλέας Νικόλαος

Παπουτσάκης Ευάγγελος

Συνοδός Αποστολής: Πετρίδης Παναγιώτης

 

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search