ΝΕΑ

Με 19 αθλήτριες στο Διεθνές τουρνουά Πυγμαχίας στην Σερβία

 

Με χαμόγελα αισιοδοξίας και έτοιμες να κρατήσουν ψηλά την Ελληνική Σημαία αλλά και με θερμές ευχές για καλή επιτυχία από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, κ. Χάρη Μαριόλη, ο οποίος βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» εκφράζοντας την πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη της Ομοσπονδίας, αναχώρησε για την Σερβία σήμερα (Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022) η Ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά Πυγμαχίας, που θα διεξαχθεί στην πόλη Σόμπορ από τις 24 έως τις 31 Ιανουαρίου.

Συνολικά 19 αθλήτριες θα αγωνιστούν με την Ελληνική σημαία και αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η 4η χώρα στη διοργάνωση με τις περισσότερες αθλήτριες, πίσω από τη Ρωσία, Σερβία και το Καζακστάν. Πρόκειται για μία ιστορική μέρα, καθώς πρόκειται για την πολυπληθέστερη ελληνική αποστολή στο εξωτερικό και μάλιστα σε μία διοργάνωση που αγωνίζονται μόνο γυναίκες.

Αναλυτικά τα άτομα που συνθέτουν την αποστολή της Ελλάδας:

Την χώρα μας θα εκπροσωπήσουν στην κατηγορία των γυναικών οι: Χρυσούλα Πλέα (54κ.), Μαρινέλλα Τσάνη (60κ.), Ολγα Παπαδάτου (63κ.) , Παρασκευή Μαυρομάτη (66κ.), Βασιλική Σταυρίδου (75κ.).

Στην κατηγορία των Νεανίδων (16-17 χρονών) θα αγωνιστούν οι: Ελένη Χολίδη, Ελπίδα Δεσπούδη (52κ.), Μαρία Κατεχάκη (54κ.), Ευτυχία Κατσιρουβα (75κ.).

Στις Κορασίδες θα συμμετάσχουν οι: Χριστίνα Φωτοπούλου, Αννα Μαρία Τριφύλλη (44-46κ.), Ιωάννα Κάντζαρη (48κ.), Λαμπρινή Γιαννακοπούλου (50κ.), Μαρία Γεωργοπούλου (52κ.), Ανδρομάχη Πετρίτση (54κ.), Βλάσια Μαυραγάνη, Παναγιώτα Κουζιλου (57κ.), Δανάη Ζενουνλαρη (60κ.), Μαρία Ντασιονάκη (66κ.).

Λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Σερβία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, κ. Χάρης Μαριόλης, δήλωσε:

«Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία και επίτευξη κάθε στόχου στα μέλη της ελληνικής αποστολής που θα αγωνιστούν στο διεθνές τουρνουά Πυγμαχίας στην Σερβία. Όπως φαίνεται και από τα χαμόγελα των αθλητριών μας, η διάθεση που επικρατεί είναι άκρως ενθαρρυντική και εύχομαι να αποδώσουν οι κόποι τους καρπούς στην κορυφαία αυτή διοργάνωση και να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς οι αθλήτριες που στελεχώνουν την ομάδα αποτελούν πρότυπο για το σθένος τους και είμαι βέβαιος πως θα δώσουν το καλύτερο τους εαυτό για να τιμήσουν τη χώρα που εκπροσωπούν αγωνιζόμενες με ήθος, επιμονή και θέληση. Θα ήθελα να τονίσω, ότι η συγκεκριμένη αποστολή είναι ιστορική, καθώς την Ελλάδα εκπροσωπούν 19 αθλήτριες, και είναι η 4η χώρα στη διοργάνωση με τις περισσότερες αθλήτριες. Η ελληνική πυγμαχία έχει σημειώσει πολλές και σημαντικές επιτυχίες το τελευταίο διάστημα και η διοργάνωση αυτή αποτελεί κίνητρο για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να τιμήσουμε τη χώρα με την παρουσία μας. Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία μας για τον συντονισμό ολόκληρης της αποστολής και την ολοένα και καλύτερη οργάνωση. Καλή επιτυχία και καλή επιστροφή στην ελληνική αποστολή».

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search