ΝΕΑ

Σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία στην Σερβία

 

 

Με επιτυχία στέφθηκε η ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά Πυγμαχίας που διεξήχθη στην πόλη Σόμπορ της Σερβίας από τις 24 έως τις 31 Ιανουαρίου. Οι Ελληνίδες αθλήτριες πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και απέδειξαν ότι διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα προσόντα αλλά και την απαιτούμενη αισιοδοξία, τόλμη, επιμονή και αγωνιστικότητα προκειμένου να φέρουν πολλές και μεγάλες διακρίσεις στην χώρα μας.

Στην πολυπληθέστερη αποστολή στο εξωτερικό που έγινε ποτέ στην Ιστορία της ελληνικής Πυγμαχίας οι 19 αθλήτριες κατέκτησαν συνολικά 15 μετάλλια, τα έδωσαν όλα και σήκωσαν την ελληνική σημαία ψηλά σε ακόμα μια διοργάνωση και έστειλαν το μήνυμά τους ότι η συνέχεια θα είναι πολύ καλή για τη χώρα μας σε αυτά που έρχονται.

Οι αθλήτριες έδειξαν στην Σερβία πως το μέλλον τους ανήκει.

Πιο συγκεκριμένα στην πλούσια ελληνική συλλογή προστέθηκαν τρία χρυσά μετάλλια, τρία ασημένια και εννέα χάλκινα.

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Βασιλική Σταυρίδου (Elite), Μαρία Γεωργοπούλου και Άννα Μαρία Τριφύλλη (Κορασίδες).

Τα ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι: Ευτυχία Κατσιρούμπα (Νεάνιδες) Παναγιωτά Κουζιλου και Δανάη Ζουνανλαρη (Κορασίδες).

Χάλκινα μετάλλια φόρεσαν στο στήθος οι: Ολγα Παπαδατου, Μαρινέλα Τσάνι (Elite), Ελένη Χολιδη (Νεάνιδες), Χριστίνα Φωτοπούλου, Ιωάννα Κάντζαρη, Λαμπρίδη Γιαννακόπουλου, Ανδρομάχη Πετριτση, Μαρία Ντασιονάκη και Βαλια Μαυραγανη.

Οι νέες μεγάλες επιτυχίες στο άθλημα της Πυγμαχίας αποδεικνύουν ότι ταλέντα υπάρχουν και σε συνεργασία με το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές και τις αθλήτριες να πρωταγωνιστήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Οι επιτυχίες της ελληνικής αποστολής αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς ήρθαν εν μέσω δύσκολων οικονομικών και υγειονομικών συνθηκών για τη χώρα μας αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα και απέδειξαν ότι συντελείται εξαιρετική και σπουδαία προετοιμασία που διαπνέεται από όραμα και επαγγελματισμό από τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τα σωματεία.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας, για τις διακρίσεις τους αλλά και για το αγωνιστικό τους ήθος. Η ψυχή που έδωσαν σε κάθε αγώνα χάρισε μια σπουδαία διάκριση για την καθεμία τους αλλά και για την Ελλάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, στους γονείς αλλά και σε όλους τους προπονητές και τους αθλητικούς παράγοντες που μας έκαναν για άλλη μία φορά περήφανους και εργάστηκαν με ζήλο και πάθος για να φτάσουμε σε αυτό το έξοχο αποτέλεσμα.

Οι επιτυχίες και διακρίσεις των αθλητριών μας χαρίζουν στιγμές περηφάνιας και συγκίνησης και αποδεικνύουν πως με σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή του κόσμου. Αποτελούν το καλό παράδειγμα για την νεολαία μας.

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search