ΝΕΑ

Θριαμβευτές επέστρεψαν οι αθλητές από το διεθνές τουρνουά στη Ρουμανία

Ελληνικός θρίαμβος σε ακόμα μια διεθνή διοργάνωση για την ελληνική αποστολή.  Με πολύ καλές εμφανίσεις, επιδόσεις και με έντεκα μετάλλια στις αποσκευές επέστρεψαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι αθλητές και αθλήτριες που πρωταγωνίστησαν στο διεθνές τουρνουά Πυγμαχίας που διεξήχθη στη Ρουμανία και «ανάγκασαν» την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία να πλέξει το εγκώμιο των Ελλήνων αθλητών. Οι Έλληνες αθλητές διέπρεψαν προσφέροντας μοναδικές στιγμές χαράς και συγκίνησης στους φίλους του αθλήματος.  

Έντονη συγκινησιακή φόρτιση, χειροκροτήματα, θαυμασμός είναι μόνο μερικά από τα έντονα συναισθήματα κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρουσία του προέδρου της ΕΟΠ Χάρη Μαριόλη. Όλοι μαζί ενωμένοι, μοιράζοντας κοινές στιγμές χαράς, φώναξαν το σύνθημα «Ελλάς - Ελλάς» δείχνοντας ότι η νέα γενιά πρωταθλητών έχει δυναμικό παρόν και λαμπερό μέλλον. 

Συνολικά η Ελλάδα κατέκτησε 11 μετάλλια εκ των οποίων δύο χρυσά, εφτά ασημένια και δύο χάλκινα. Πιο συγκεκριμένα, οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο είναι οι: Βασίλης Τόπαλος, Αννα Μαρία Τριφύλλη (χρυσό), Γεώργιος Πλέας, Κώστας Σαρηγιαννίδης, Λευτέρης Τσεβρενίδης, Μαρία Γεωργοπούλου, Ιωάννα Κάντζαρη, Ζαχαρίας Λαγούδης, Μιχάλης Τσαμαλίδης (ασημένιο), Βελής Ρέμος και Ελένη Χολίδη (χάλκινο). 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης υποδέχτηκε την ελληνική αποστολή με λουλούδια και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για το αγωνιστικό τους ήθος και τις σημαντικές τους επιδόσεις, δηλώνοντας συγκινημένος: «Αυτή είναι η Πυγμαχία που ονειρευόμαστε. Τα 11 μετάλλια που κατάκτησε η Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά αποτελεί τεράστια επιτυχία και μας γεμίζει εθνική υπερηφάνεια. Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μεταξύ αθλητών, που αποτελούν το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού. Τους αθλητές μας, οι οποίοι καθημερινά ιδρώνουν για να ανεβούν πιο ψηλά. Είναι όλοι τους άξιοι θαυμασμού, χειροκροτημάτων και συγχαρητηρίων, διότι σε δύσκολες εποχές  αποδεικνύουν  στην πράξη ότι η  σκληρή δουλειά,  η επιμονή, η πίστη στις δυνάμεις μας, είναι ο μόνος δρόμος για να κάνουμε πραγματικότητα τα μεγαλύτερα όνειρά μας. Γνωρίζω τι κόποι και τι αγώνες χρειάζονται για να έρθουν οι επιτυχίες. Γι’ αυτό είμαστε και θα είμαστε κοντά στους αθλητές μας για να πετύχουμε ακόμη πιο πολλά πράγματα. Μέσω του αναπτυξιακού και αγωνιστικού πλάνου της ομοσπονδίας και της συστηματικής δουλειάς που κάνουν οι ομοσπονδιακοί αλλά και σωματειακοί προπονητές έχουμε καταφέρει να κάνουμε την πυγμαχία ακόμη πιο ισχυρή, ακόμη πιο «λαμπερή», προκειμένου το άθλημα και να φέρνει νέες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό αλλά και να επιστρέφει ακόμη πιο δυναμικά σε διεθνές επίπεδο. Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στους προπονητές και τους συνοδούς για την ποιοτική και μεθοδική δουλειά τους. Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξή τους. Ο αγώνας και η σκληρή δουλειά συνεχίζεται με το κεφάλι μας πάντα ψηλά και τις «γροθιές» μας πάντα ενωμένες». 

 

 

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search