ΝΕΑ

Τεράστια επιτυχία της Ελλάδας στο Μαυροβούνιο


Τρίτη μεταξύ 26 χωρών αναδείχτηκε η Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά Πυγμαχίας ‘’Adriatic Pearl’’ στο Μαυροβούνιο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, αποδεικνύοντας πως το άθλημα της Πυγμαχίας γράφει αδιαλείπτως πλέον χρυσές σελίδες στον αθλητικό χάρτη της χώρας μας.

Συνολικά η Ελληνική αποστολή κατέκτησε δυο χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια, έξι αθλητές ανέβηκαν στο βάθρο και ο Χρήστος Καραϊτης αναδείχτηκε Best Fighter της διοργάνωσης.
Χρυσό κατέκτησαν οι Χρήστος Καραϊτης(71kg) και Μιχάλης Τσαμαλίδης(80kg) , ασημένιο οι Παναγιώτης Κωστούρος(63,5kg) και Ισίδωρος Κεφαλληνός(92 kg) ενώ το χάλκινο κατέκτησαν οι Πέτρος Ζήσης(92kg) και Ελένη Χολίδη(52kg).

Απόλυτα δικαιωμένος και ικανοποιημένος προς τις προσδοκίες και τους υψηλούς στόχους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΕΟΕ, κ. Χάρης Μαριόλης, που παράλληλα συγκίνησε το Πανελλήνιο με την άμεση απόφαση "υιοθεσίας" του Ουκρανού πρωταθλητή Όλεχ Σάπιζακ προκειμένου να καταφέρει να διαγωνιστεί στο Μαυροβούνιο αφού λόγω του πολέμου ταξίδεψε μόνος του χωρίς προπονητή.

"Ο πήχης μπήκε από την πρώτη στιγμή πολύ ψηλά ώστε ο κεντρικός πυλώνας των Ολυμπιακών Αγώνων, η Πυγμαχία να κυριαρχήσει ξανά στις καρδιές των Ελλήνων όπως της αξίζει.
Δίνουμε την ψυχή μας υπό αντίξοες συνθήκες για την αναβίωση του Διεθνούς Κυπέλλου Ακρόπολις στο Καλλιμάρμαρο αλλά και για την διάσωση της πυγμαχίας που διάφοροι κύκλοι επιθυμούν την κατάργησή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κάθε καταξίωση Έλληνα αθλητή μόνο συγκίνηση, υπερηφάνεια και πείσμα για υπέρβαση του ανέφικτου μας δίνει".

 
 
 

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

Search