ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ - ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Αρ.πρωτ.1970 Αθήνα, 16/6/2014

Προς : Όλα τα Σωματεία – Μέλη της Ε.Ο.ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ
 
ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ – ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
Κύριε Πρόεδρε,
με την παρούσα θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας και να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ένα άκρως επικίνδυνο γεγονός, το οποίο υπέπεσε στην αντίληψή μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκειμένου να περιφρουρήσετε την νόμιμη λειτουργία του συλλόγου σας και – το κυριότερο - να προστατεύσετε τους αθλητές/τριες σας.
Ειδικότερα, αναφερόμαστε στην Προκήρυξη Αγώνων έτους 2014, όπου στο Κεφάλαιο 20 – ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ, γίνεται διεξοδική ανάλυση των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής ανηλίκων και δη, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής πυγμαχίας, παίδων ηλικίας 6 ετών και άνω. Προκηρύσσεται, λοιπόν, ρητά και κατηγορηματικά, ότι απαγορεύεται οιαδήποτε επαφή αγωνιστικού τύπου ανάμεσα στους μικρούς μας αθλητές/τριες και οιαδήποτε εφαρμογή προπονητικής, η οποία θα παραπέμπει σε αγώνα και όχι σε επίδειξη  τεχνικής και πρακτική εξάσκηση πυγμαχίας με προϋποθέσεις.
Άλλωστε, υπενθυμίζουμε  ότι τα σωματεία δεν δύνανται να προβούν σε οιασδήποτε φύσεως διοργάνωση, εάν πρωτίστως δεν αιτηθούν & λάβουν αντίστοιχη έγκριση από την Ε.Ο.Πυγμαχίας , σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Προκήρυξη 2014. 
Είναι σαφέστατο ότι η Ομοσπονδία θα προασπίσει με κάθε τρόπο την ασφάλεια των αθλητών/τριών και κυρίως των μικρών φίλων της, οι οποίοι θα πρέπει σταδιακά και με τον ασφαλέστερο τρόπο να μυηθούν στο όμορφο άθλημά μας, με προσέγγιση παιδαγωγικού τύπου και με την αρχική τους εξοικείωση στην προπόνηση για την απόκτηση πρώτα φυσικής κατάστασης και μετέπειτα τεχνικής.
Ως εκ τούτου είμαστε κάθετοι και απαγορεύουμε ρητά σε όλα τα σωματεία – μέλη μας να θέτουν την ασφάλεια των μικρών μας παιδιών σε κίνδυνο, επειδή «νομίζουν ότι προάγουν το άθλημα», ανεβάζοντάς τα στο ρινγκ να χτυπούν το ένα το άλλο, αντί τα παιδιά να επιδεικνύουν την πρόοδό τους στις διάφορες τεχνικές, χωρίς επαφή αγωνιστικού τύπου!
Συνοψίζοντας, καλούμε όλα τα σωματεία – μέλη μας να σεβαστούν στο έπακρο την ισχύουσα Προκήρυξη Αγώνων της Ομοσπονδίας, η οποία διαφυλάσσει την υγεία όλων των αθλητών/τριών μας και αποτελεί τον απόλυτο οδηγό στην διεξαγωγή όλων των διοργανώσεων, εφαρμόζοντας ακέραια τους Κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και την Ελληνική Νομοθεσία.
Καταλήγοντας, θέλουμε να αναλογιστείτε πόσο καταστροφικός θα είναι ένας τραυματισμός μικρού παιδιού, όχι μόνο από την άποψη για το μέλλον και την φήμη του αθλήματος, αλλά κυρίως από ηθικής πλευράς, εάν εκτεθεί σε κίνδυνο ένα παιδί, το οποίο εμπιστεύονται οι γονείς στην πυγμαχία. Προειδοποιούμε, λοιπόν, ότι η Διοίκηση της Ε.Ο.Π. δεν διαπραγματεύεται, ούτε την υγεία των παιδιών, ούτε το μέλλον του αθλήματος και φυσικά δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διακυβεύσει τα ανωτέρω.
Έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση σας και θεωρώντας ότι θα προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την προστασία των μικρών αθλητών/τριών σας και την διασφάλιση της νομιμότητας, σας καλούμε να μην δραστηριοποιείστε σε διοργανώσεις κατά τα ανωτέρω, γιατί δεν διεξάγονται στα πλαίσια του οργανωμένου κρατικού αθλητισμού και είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία των παιδιών.
 
                                                   Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας 
                                               Κωνσταντίνος Γαζής                      Περικλής Τρικαλιώτης 

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search