ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πρωταγωνίστρια η Ελληνική Πυγμαχία στο EUBC ELITE MEN BOXING CUP 2023 - Στους κορυφαίους αθλητές του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου ο Βαγκάν Νανιτζανιάν

 

Ακόμη ένα μετάλλιο κερδίζει η Ελλάδα με τα «γαλανόλευκα γάντια» με την Ευρώπη να υποκλίνεται στον δυναμισμό και στην κλάση των Ελλήνων Αθλητών

Στην Μπούντβα διεξήχθη το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Πυγμαχίας, από τις 6-10 έως τις 15-10, όπου πήραν μέρος 156 κορυφαίοι πυγμάχοι από 30 χώρες της Ευρώπης. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι πρωταθλητές μας Βαγκάν Νανιτζανιάν και Μιχάλης Τσαμαλίδης συνοδευόμενοι από τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Αρτούρ Μικαελιάν.

Σε έναν ημιτελικό που είχε τα χαρακτηριστικά τελικού υψηλής κλάσης ο Βαγκάν Νανιτζανιάν αντιμετώπισε τον πολύ έμπειρο και χάλκινο παγκόσμιο πρωταθλητή 2023, Narek Manasyan από την Αρμενία. Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του ο Βαγκάν Νανιτζανιάν κόντραρε τον Αρμένιο, κυριάρχησε σε αρκετά σημεία στον αγώνα, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, χαρίζοντας στην χώρα μας το χάλκινο μετάλλιο, σε μια σπουδαία διοργάνωση που συμμετέχει η Elite των αθλητών της Ευρώπης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας σε ανακοίνωσή της για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο EUBC ELITE MEN BOXING CUP 2023 αναφέρει τα εξής:

«Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση αντιπροσωπεύει μια ακόμη εντυπωσιακή επίδοση και αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών, του ταλέντου και της αφοσίωσής του αθλητή μας επιφέροντας μεγάλη τιμή στην Εθνική μας ομάδα και στην χώρα μας. Αυτό το επίτευγμα δεν είναι μόνο μια απόδειξη της εξαιρετικής κλάσης του, αλλά και μια πηγή έμπνευσης για τους νέους αθλητές που αναζητούν το όνειρο τους στον αθλητισμό.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στην Ελληνική αποστολή που μας εκπροσώπησε επάξια στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Πυγμαχίας και ενίσχυσε την ελπίδα μας για μελλοντικές επιτυχίες και νέες κατακτήσεις. Οι αθλητές μας αξίζουν την εκτίμησή μας και τον σεβασμό μας για τον δυναμισμό και τον σθένος τους σε κάθε αγώνα που δίνουν για να πάνε την Ελληνική Πυγμαχία ακόμη πιο ψηλά».

 

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search