ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παγκόσμιο ρεκόρ για την Ελληνική Πυγμαχία 12 στα 12 μετάλλια κατέκτησε η Εθνική μας Ομάδα

 

Ελληνικός Θρίαμβος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας – 12 Μετάλλια στα «σκαλιά» της Δόξας για τα «γαλανόλευκα γάντια»

Με 12 μετάλλια, 7 χρυσά, 3 ασημένια και 2 χάλκινα, επέστρεψε η Εθνική μας Ομάδα Πυγμαχίας Νέων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Botosani, στην Ρουμανία, από τις 18 έως τις 29 Οκτωβρίου 2023.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελληνικής Πυγμαχίας, η Εθνική μας Ομάδα, με 12 σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες, κατάφερε το ακατόρθωτο, να κατακτήσει ισάριθμα μετάλλια και μάλιστα τα 7 από τα 12 να είναι χρυσά, σε ένα Βαλκανικό Πρωτάθλημα που τόσο το επίπεδο όσο και οι αντίπαλοι της Εθνικής μας ήταν κατά το πλείστων αθλητές με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό τους.

Αναλυτικά

Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι

Πλέας Γεώργιος (57 κιλά)

Κωνσταντινούδης Πέτρος (48 κιλά)

Καλαμάρης Άγγελος (60 κιλά)

Τριφύλλη Άννα Μαρία (48 κιλά)

Κούζιλου Παναγιώτα (57 κιλά)

Ζενουνλλάρι Δανάη (60 κιλά)

Αγγελοπούλου Ευαγγελία (46 κιλά)

Η Χρυσή Βαλκανιονίκης μας Ευαγγελία Αγγελοπούλου βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Ιωάννη Φιλιππάτο ως η καλύτερη πυγμάχος στις Κορασίδες της Διοργάνωσης.

Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι

Μποδιτσόπουλος Θωμάς (54 κιλά)

Καλυβάκης Νικόλαος (60 κιλά)

Γεωργοπούλου Μαρία (50 κιλά)

Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι

Γάκης Ευάγγελος (63 κιλά)

Καλαντώνης Παναγιώτης (71 κιλά)

Την Ελληνική αποστολή συνόδευσαν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα οι Ομοσπονδιακοί προπονητές

Γκαβέζος Γιώργος

Παπουτσάκης Ευάγγελος

Πλέας Νικόλαος

και ο Πετρίδης Παναγιώτης

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης σχολιάζοντας την πρωτόγνωρη επιτυχία της Εθνικής Ομάδας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι αθλητές μας πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή ιστορική επίδοση, ένα παγκόσμιο ρεκόρ, κατέκτησαν 12 μετάλλια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το αφοσιωμένο έργο τους, την εξαιρετική προετοιμασία και το ατελείωτο πάθος για διάκριση που τους χαρακτηρίζει. Η κατάκτηση αυτών των μεταλλίων είναι μια πρωτοφανής επίδοση για το άθλημα μας και ανοίγει νέους δρόμους για τον ελληνικό πυγμαχικό αθλητισμό.

Αυτό το επίτευγμα θα είναι πηγή έμπνευσης και θα αφήσει μια διαχρονική επίδραση στον αθλητισμό μας. Οι αθλητές μας είναι καθαρά παραδείγματα της αριστείας που μπορεί να επιτευχθεί με αφοσίωση και αγάπη για τον αθλητισμό. Η προσπάθεια, ο δυναμισμός και η ανθεκτικότητα τους αντικατοπτρίζουν το υψηλότερο επίπεδο της αθλητικής τους παιδείας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας είναι Υπερήφανη για τον τρόπο με τον οποίο εκπροσωπείτε την Ελλάδα στην διεθνή «σκηνή». Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, τις αθλήτριές μας και το ομοσπονδιακό προπονητικό επιτελείο για αυτήν την εξαιρετική επίδοση. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η επιτυχία θα σηματοδοτήσει νέα ξεχωριστά κεφάλαια για την Ελληνική Πυγμαχία».

 

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search