ΝΕΑ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την πρωτοβουλία του Λ. Αυγενάκη

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας εκφράζει τη μεγάλη της ικανοποίηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την εκταμίευση 31 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή από το στοίχημα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠ Χάρης Μαριόλης αναφερόμενος σε αυτή την σημαντικότατη εξέλιξη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Πρόκειται για μία μεγάλη μέρα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Θα ήθελα να συγχαρώ τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος δείχνει ότι είναι δίπλα στην Πυγμαχία και σε όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα. Με την κίνηση αυτή, εκτός από την μεγάλη ανάσα που παίρνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, αποδεικνύει έμπρακτα ότι η αθλητική ηγεσία και η Κυβέρνηση πιστεύει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και επενδύει για το μέλλον των αθλητών μας και των σωματείων. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλους και το 2022 ξεκινάει με αέρα αισιοδοξίας για την αθλητική κοινότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠ Χάρης Μαριόλης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας μάλιστα εξέδωσε κοινή ανακοίνωση με άλλες 10 ομοσπονδίες για τη σημαντική αυτή υλοποίηση της Κυβέρνησης και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Χαιρετίζουμε εγκάρδια και θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την ημέρα για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, με την υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την εκταμίευση 31 εκατ. ευρώ, ως προκαταβολή από το στοίχημα, προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, τις ερασιτεχνικές ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς και προς τις Εθνικές μας ομάδες, μέσω των αθλητικών ομοσπονδιών.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η ελληνική κοινωνία, η τόσο σημαντική ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού αναδεικνύει έμπρακτα την αναγνώριση της σημασίας που του αποδίδει η ελληνική Πολιτεία, γεγονός που κάνει όλους όσους υπηρετούν τον αθλητισμό εξαιρετικά χαρούμενους και υπερήφανους.

Χάρης Μαριόλης (Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας)

Βαγγέλης Λιόλιος (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης)

Κυριάκος Γιαννόπουλος (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος)

Γιώργος Καραμπέτσος (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης)

Κωνσταντίνος Γκαντής (Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας)

Μιχάλης Φυσεντζίδης (Ελληνική Ομοσπονδία Τεκβοντό)

Βασίλης Διαμαντόπουλος (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας)

Ντόρα Πάλλη (Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πένταθλου)

Θανάσης Παπαγεωργίου (Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας)

Τάσος Χρυσανθόπουλος (Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας)

Θωμάς Τόκας (Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ)

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ