ΝΕΑ

Να λάμψει η αλήθεια «μέχρι τέλους»

Με προσοχή και προβληματισμό παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την προφυλάκιση του 47χρονου προπονητή πυγμαχίας, ο οποίος κατηγορείται ότι διέπραξε εις βάρος μιας 14χρονης αθλήτριάς του το αδίκημα της καταχρήσεως σε ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου κάτω των 15 ετών.

Το Δ.Σ. της ΕΟΠ σέβεται την προσωρινή απόφαση της δικαιοσύνης και καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης και επιβάλλεται να τιμωρηθούν παραδειγματικά, εφόσον αποδειχθεί́ η ενοχή́ τους, όσοι έχουν ευθύνη για τέτοιου είδους αποτρόπαια εγκλήματα, προκειμένου να παραμείνει υγιής, ασφαλής και «καθαρός» ο αθλητικός χώρος.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του γνωστού ποινικολόγου, κ. Κούγια, ο οποίος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του προπονητή, πως όσον αφορά την αντιμετώπισή της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη, είναι πρωτοφανής, αφού για την προσωρινή του κράτηση διεφώνησαν τόσο ο τακτικός Ανακριτής που διενεργεί την ανάκριση, όσο και η πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου που κατά πλειοψηφία αποφάσισε την προσωρινή του κράτηση.

Το Δ.Σ. της ΕΟΠ επιθυμεί τη πλήρη διαλεύκανση και τεκμηρίωση των καταγγελιών ώστε να μη μείνει καμία σκιά πάνω από το άθλημα της πυγμαχίας, να μην υπάρξει καμία συκοφάντηση των εκπροσώπων της και να μην στιγματιστούν η ελληνική πυγμαχία και οι Έλληνες προπονητές, οι οποίοι έχουν χαρίσει μετάλλια, επιτυχίες και πολλές στιγμές εθνικής υπερηφάνειας στη χώρα μας.

Η Ομοσπονδία έχει την ευθύνη να προασπίσει τα συμφέροντα των αθλητών, των προπονητών και των σωματείων, που μοχθούν για το άθλημά μας.

Να λάμψει η αλήθεια «μέχρι τέλους».

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search