ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκε το EUBC JUNIOR BOYS & GIRLS EUROPEAN BOXING CHAMPIONSHIPS

 

Ολοκληρώθηκε το EUBC JUNIOR BOYS & GIRLS EUROPEAN BOXING CHAMPIONSHIPS, που έλαβε χώρα στο Σαράγεβο από τις 21 έως τις 30 Ιουνίου, όπου στην Πανευρωπαϊκή αυτή Διοργάνωση πήρε μέρος η Εθνική μας Ομάδα με αρκετά μέλη της να ανεβαίνουν σε Διεθνές ρινγκ για πρώτη φορά.


Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος, έδωσε ευκαιρίες σε νέους αθλητές που έχουν διακριθεί στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα να γίνουν μέλη της Εθνικής Ομάδας και μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, οι νέοι αθλητές και αθλήτριες να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες με την συμμετοχή τους σε διεθνείς αγώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επέκταση και ενδυνάμωση της «Εθνικής Πυγμαχικής Οικογένειας».


Αυτή η στρατηγική αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη στο EUBC JUNIOR BOYS & GIRLS EUROPEAN BOXING CHAMPIONSHIPS, όπου πέντε εκπρόσωποί μας απέσπασαν διακρίσεις, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην Ευρώπη. Ο Αχιλλέας Τσεπίδης, ο Πέτρος Κωνσταντινούδης, ο Άγγελος Καλαμάρης, η Γεωργία Γκάρα και η Αθηνά Παπανικολοπούλου με την εξαιρετική τους απόδοση και το πείσμα τους, απέδειξαν ότι έχουν την ικανότητα να ανταγωνίζονται πυγμάχους σε πολύ υψηλό επίπεδο και να φέρνουν διακρίσεις για την Ελλάδα.


Δυστυχώς, όμως παρά την άριστη απόδοσή τους, τα τελικά αποτελέσματα δεν αντανακλούσαν πλήρως τις προσπάθειές τους. Για όσους παρακολούθησαν τους αγώνες, ήταν σαφές ότι οι αθλητές μας άξιζαν να βρεθούν στο βάθρο. Ωστόσο, οι κριτές είχαν διαφορετική άποψη, στερώντας τους τη διάκριση που δικαιωματικά τους ανήκε. Παρά την αδικία αυτή, η προσπάθεια και η αφοσίωση των αθλητών μας είναι άξιες συγχαρητηρίων. Απέδειξαν ότι η νέα γενιά της Ελληνικής Πυγμαχίας έχει τεράστιο ταλέντο, δυναμική και ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της.
Ως Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους νέους αθλητές μας, προσφέροντάς τους ευκαιρίες να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να διακριθούν διεθνώς.


Ευχαριστούμε θερμά τους αθλητές, τους προπονητές, τις οικογένειές τους και όλους όσοι υποστηρίζουν την Εθνική μας Ομάδα. Η υποστήριξή σας είναι ανεκτίμητη και αποτελεί κινητήριο δύναμη για τη συνέχιση της προσπάθειάς μας.


Οι Αθλητές και οι Αθλήτριες μας που μας εκπροσώπησαν στο EUBC JUNIOR BOYS & GIRLS EUROPEAN BOXING CHAMPIONSHIPS είναι οι εξής:

46 κιλά – ΖΕΡΒΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
48 κιλά – ΣΚΟΥΡΑΣ ΔΙΗΝΕΚΗΣ
52 κιλά – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗΣ ΝΕΑΡΧΟΣ- ΠΕΤΡΟΣ
54 κιλά – ΤΣΕΠΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
57 κιλά – ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
60 κιλά – ΚΑΡΑΙΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
63 κιλά – ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
66 κιλά – ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
70 κιλά – ΤΟΠΑΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
75 κιλά – ΜΠΛΙΑΤΖΕ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
80 κιλά – ΠΟΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

48 κιλά – ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
50 κιλά – ΠΕΡΣΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
52 κιλά – ΚΑΨΙΜΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
54 κιλά – ΓΚΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
57 κιλά – ΤΣΑΚΑΛΕΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
60 κιλά – ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Γιώργος Γκαβέζος και Βασίλης Τσεπίδης συνόδευσαν την Εθνική μας Ομάδα όπως και ο προπονητής Παναγιώτης Πετρίδης.

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search