ΝΕΑ

Δυναμική η παρουσία της Πυγμαχίας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Together in Sport – Phase II”

 

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Together in Sport – Phase II”, που υλοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, υπό το συντονισμό της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση και τη συνεργασία της Γερμανικής Ολυμπιακής Αθλητικής Συνομοσπονδίας Team Deutschland (DOSB), συμμετέχει ενεργά η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας. Το παρόν έργο, που προωθεί την κοινωνική συνοχή και την ειρηνική συνύπαρξη μέσω του αθλητισμού βασίζεται στην αντίληψη ότι ο αθλητισμός, καθώς και οι πολιτιστικές δραστηριότητες, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό πλαίσιο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανήλικων και των νέων ενήλικων προσφύγων.

Η συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Together in Sport – Φάση II” αποτελεί σημαντικό βήμα προς την προώθηση του αθλήματος προσφέροντας ευκαιρίες για τη συμμετοχή των νέων σε δραστηριότητες πυγμαχίας, καθώς και για την ενίσχυση της πολιτιστικής ανταλλαγής και της κοινωνικής συνοχής. Με την ενεργό της παρουσία στο πρόγραμμα, η ΕΟΠ συμβάλλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι αξίες του αθλητισμού, της φιλίας και της συνεργασίας ενισχύονται και προωθούνται ενεργά. Μέσω των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι νέοι έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και να ενσωματωθούν στην κοινότητα με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο. Σημαντική παρουσία είχε η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας τόσο στην δράση που έλαβε χώρα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο όσο και στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών Ι.Φωκιανός όπου εκατοντάδες παιδιά δοκίμασαν εκ περιτροπής διάφορα αθλήματα όπως Ξιφασκία, Handball, Laser Run, Cricket με την Πυγμαχία όμως να «κλέβει» τις καρδιές των περισσοτέρων.

    

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις δράσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Together in Sport- Phase II”, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία ήταν η εκδήλωση την Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού όπου η ΕΟΠ «έριξε γροθιά» σε όλα αυτά που φαινομενικά διαχωρίζουν τους ανθρώπους.

  
Το διαπολιτισμικό αθλητικό σωματείο Α.Γ.Σ. «Μαχητική Ομάδα Κόσμου» και η προπονήτρια και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Πυγμαχίας Αναστασία Ποντίκα, πραγματοποίησε μία υπέροχη αθλητική εκδήλωση πυγμαχίας στην οποία συμμετείχαν παιδιά προσφυγικής και μεταναστευτικής προέλευσης, αλλά και παιδιά του ημεδαπού πληθυσμού.

 

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search