ΝΕΑ

Η Ελληνική Πυγμαχία στηρίζει το 3ο Φεστιβάλ "Strong Me"

 

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ "Strong Me" για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας, μέρος του προγράμματος This is Athens - City Festival.

Το σημαντικό αυτό φεστιβάλ δεν αποτελεί απλώς μια εκδήλωση, αλλά επιδιώκει με μια ομάδα με προσωπικότητες των επιστημών, των τεχνών, του αθλητισμού και του ακτιβισμού για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, να αφυπνίσει, να ενημερώσει και να κινητοποιήσει το κοινό για τον σημαντικό αυτό αγώνα.

Συγκεκριμένα μαζί με 56 φορείς, οργανισμούς & συλλόγους από διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας συμμετείχε ενεργά δια της εκπροσώπου της καθηγήτριας φυσικής αγωγής κας. Αναστασίας Ποντίκα στο 3ο Φεστιβάλ "Strong Me" μεταφέροντας το σπουδαίο σύνθημα: «ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ»!

Η στήριξη της πυγμαχίας στην πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση μιας κοινωνίας όπου τα άτομα ανεξαρτήτως φύλου μπορούν να ζήσουν ελεύθερα και ασφαλή από βία και καταπίεση. Η πυγμαχία διδάσκει πειθαρχία, αυτοέλεγχο και σεβασμό προς τους άλλους, ενώ παράλληλα ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των ατόμων, όπου μέσω της εκπαίδευσης και της άσκησης, τα άτομα μαθαίνουν να εμπιστεύονται τις ικανότητές τους, γεγονός που τους βοηθά να αντισταθούν σε καταστάσεις βίας και καταπίεσης. Η ενδυνάμωση των ατόμων μέσω του αθλητισμού αποτελεί εξάλλου ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Το φεστιβάλ έλαβε χώρα από τις 17 έως τις 19 Μαΐου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αθλητικές δραστηριότητες και θεατρικές παραστάσεις, στο πρωτοποριακό ποδοσφαιρικό project «Goal στο σεξισμό» αλλά και να παρακολουθήσουν την συναυλία της Ευρυδίκης και των Μπλε “DUETS”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αθηναίων και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Social & newsletter

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Η πυγμαχία, όπως δηλώνει και το όνομά της, βασίζεται στην δύναμη της πυγμής (πυξ=γροθιά). Βρίσκεται στο διεθνές αθλητικό προσκήνιο εδώ και αιώνες και ανήκει στην οικογένεια των Ολυμπιακών αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα που επηρεάζει την φυσική και ψυχολογική εξέλιξη ενός παιδιού προς το καλύτερο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΘΗΝΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΦΩΚΙΟΝΟΣ ΝΕΓΡΗ 9
τηλ: (210) 86 74 884
τηλ: (210) 24 78 557

© 2019 hellenicboxing.org.gr. All Rights Reserved.Supported by NextLine

Search